19.06.2017

İlyas YILDIZ

Öğretmen

1973 Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde doğdu. İlkokulu burada bitirdi.1987 yılında Of /Bölümlü Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı.1994 yılında Kdz. Ereğli imam Hatip Lisesini bitirdi.

2000 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Vatani görevini kısa dönem olarak Gelibolu’da tamamladı. Bir süre serbest çalıştıktan sonra 2003 yılında memuriyete Diyanet İşleri Başkanlığında İmam Hatip olarak başladı. Yedi yıl Kdz. Ereğli’de İmam Hatiplik yaptıktan sonra, Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu Aşere Takrib Tayyibe Kursunu kazandı. 2010-2013 yılları arasında Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinde kıraat eğitimini tamamladı.

2014 yılında kısa bir süre İstanbul’da Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptı. Yine aynı yıl Artvin/Borçka ilçesine vaiz olarak atandı. Üç yıl bu görevi ifa etti. 2017 yılında Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürlüğüne Kur’an-ı Kerim öğretmeni olarak atandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

05/07/2021 tarihinde Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Kur’an-ı Kerim Öğretmeni olarak atanmıştır.